In verband met COVID-19 is onze afhaalbalie momenteel gesloten. Bestellingen verwerken en verzenden wij binnen 1-3 werkdagen. Bedankt voor je begrip. Meer informatie.

4 projecten om thuis te maken!

Geplaatst door Lisanne 20-05-2020 0 Reactie(s)

Infrarood vogelhuisje

In dit project maak je een infrarood vogelhuisje. Dit project leert je niet alleen over elektronica en programmeren, maar kan ook helpen de vogelpopulatie in jouw omgeving te ondersteunen. Een camera in een nestkast hebben kan enorm lonend zijn; met de Raspberry Pi kun je de nestkast echter ook met de wereld delen door de video content naar internet te streamen.

Door het creëren van een infrarood nestkastje leer je:

 • Het opzetten van een infrarood camera module op de Raspberry Pi
 • Een infrarood LED verbinden met een Raspberry Pi
 • Camera scherp stellen op een Raspberry Pi camera module
 • De camera en LED bedienen om te zien wat er in de nestkast gebeurt

Wat heb je nodig?

Bekijk het #Raspberry Pi project hier


 

Nabijheidsschakelaar voor Philips Hue lampen

Philips Hue zijn de meest populaire slimme lampen op de markt. Ze zijn eenvoudig in te stellen en overal verkrijgbaar. Ze gebruiken Zigbee om te communiceren met de Philips Hue bridge, die via een Ethernet-kabel met internet is verbonden. In de tutorial laten we je zien hoe je een nabijheid lichtschakelaar voor Hue-lampen met de Pi Cap maakt. Het enige dat je nodig hebt is een Philips Hue-lamp, een Hue-hub, een Pi-Cap, krokodillenklemmen en een geprinte sensor. Dit project werkt voor alle Philips Hue-lampen: Philips Hue White, Philips Hue Ambience en Philips Hue Color.

Je kunt dit project als basis nemen om vervolgens een Philips Hue-dimschakelaar te maken of te gebruiken met meer slimme lampen.

In deze installatie hebben we de Raspberry Pi gebruikt. Ook gaat deze tutorial ervan uit dat je al ten minste één Philips Hue-lamp hebt ingesteld met je Hue-app. Als je je Pi Cap nog niet hebt ingesteld, doe dat dan door de installatiehandleiding te volgen. Als je je Hue-lampen nog niet hebt ingesteld, volg dan de Philips Hue-zelfstudie om je Philips Hue-lampen en Philips Hue-bridge in te stellen. Op het moment van schrijven ondersteunt deze tutorial Apple Homekit niet.

Door het creëren van een HUE-afstandsschakelaar leer je:

 • Een lichtschakelaar maken
 • Werken met de Pi Cap
 • SSHD gebruiken via de Raspberry Pi

Wat heb je nodig?

Bekijk het artikel van #Bare Conductive hier

Wil je nog meer leren over het aansturen van Hue lampen? Bekijk de tutorial via de Magpi website 

Bouw een magische spiegel


Magische spiegels zijn een van de meest populaire projecten die je momenteel kunt vinden. In het verleden werden deze veel gemaakt door oude laptops te combineren met semi-reflecterend observatieglas. Op het oog lijken ze op normale spiegels, maar met het scherm erachter lijken tekst en afbeeldingen in de lucht te zweven. De meest weergegeven informatie is meestal wat je nodig hebt terwijl je je klaar maakt het huis uit te gaan: het weer, het laatste nieuws en bijvoorbeeld OV-informatie.

Het creëren van een goede magische spiegel vereist ervaring en veel disciplines, waaronder timmerwerk, elektronica, programmeren en grafisch ontwerp. Gelukkig heeft het team van MagicMirror2, onder leiding van Michael Teeuw (zie The MagPi nummer 54), niet alleen tutorials samengesteld en een geweldige community ontwikkeld, ze hebben ook hun eigen open-source applicatie gebouwd. Dit modulaire systeem neemt alle programmeer- en ontwerp pijnen weg. Het beste van alles is dat je de mogelijkheden van je spiegel kunt uitbreiden via de honderden beschikbare community-plug-ins en, als je dat wilt, je eigen plug-ins kunt schrijven.

Door het maken van een magische spiegel leer je :

 • Programmeren met de Raspberry Pi
 • Timmerwerk, Electronica, grafisch ontwerp

Wat heb je nodig?

Bekijk het project van de #Magpi hier


 

 

Deurbel zonder aan raken

Social distancing is een van de beste manieren om te ontsnappen aan COVID-19. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven maar je ontkomt er niet aan om af en toe de buitenwereld in te gaan. Als je bij een huis komt zoeken we eerst de deurbelknop/belknop en drukken vervolgens op de knop. Maar in deze situatie kan deze deurbelknop ervoor zorgen dat het virus zich verspreidt. Wanneer een geïnfecteerde persoon op de knop drukt, houdt het virus die knop vast en wanneer een niet-geïnfecteerde persoon deze knop aanraakt, verspreidt het virus zich naar die persoon. We kunnen dit gevaar vermijden door een deurbel te gebruiken zonder aan te raken. De bestaande deurbel kan worden omgebouwd tot een contactloze deurbel.

Wanneer de IR-sensor onze hand detecteert, stuurt de sensor een signaal naar het Arduino-board. En Arduino stuurt de relais aan. De relais is verbonden met deurbel. En dan gaat eindelijk de bel.

Door het maken van een deur bel zonder aanraken leer je:

 • De werking van de IR-sensormodule
 • Interface de IR-sensormodule
 • Bedien de relais module met een Arduino Uno
 • De code regels uit het project

Wat heb je nodig?

Software

Bekijk het project van #arduino hier

 

Schrijf een reactie


Voer onderstaande code in:
Verzend