Aanvullende tutorials voor de :MOVE motor voor micro:bit

Geplaatst door Lisanne 10-07-2020 1 Reactie(s) How-To's - Guides - Projecten,

Aanvullende tutorials voor de :MOVE motor voor micro:bit

Kitronik heeft ook volledig nieuwe functies van de Microsoft MakeCode omarmd waarmee we online tutorials rechtstreeks in de MakeCode-omgeving kunnen maken. Deze functies betekenen dat je geen tweede monitor of pdf op het bureau nodig heb om te leren. De kenmerken van: MOVE Motor zijn zodanig dat, terwijl u groeit, deze met je mee kan groeien. Met dat in gedachten heeft Kitronik een reeks online bronnen geproduceerd die zijn ontworpen om uw voorwaartse impuls voort te zetten.

 

Teken Robot Tutorial voor :MOVE Motor

additional resources for :MOVE Motor drawing tutorial

De MOVE-motor heeft de mogelijkheid om een pen te bevestigen in het midden van het chasis. Dit maakt het ideaal voor het tekenen van vormen. Deze tutorial helpt je bij het coderen van de micro: bit / buggy om vervolgens verschillende vormen te tekenen.

 

Licht & Geluid Tutorial voor :MOVE Motor:

:move motor for microbit additional resources light and sound

De MOVE Motor is uitgerust met 4 full colour ZIP-leds en ook een piezo-sirene. De ZIP-LED's zijn individueel adresseerbaar en kunnen worden gecodeerd om onafhankelijke taken uit te voeren of om als één geheel samen te werken. Deze tutorial laat je zien hoe je koplampen en richtingaanwijzers maakt en vervolgens de ZIP-leds combineert met de zoemer om een ​​politiewagen te creëren.

Lijn volg Tutorial voor :MOVE Motor

:MOVE Motor for microbit additional resources line following

Is het wel een robotbuggy als het geen lijnen kan volgen? Wij denken van niet! Om die reden hebben we ook lijnvolgende sensoren aan de onderkant van het bord opgenomen. In deze tutorial leer je hoe je code schrijft om deze sensoren ten volle te benutten

Geavanceerde tutorial voor motoraanpassing Voor: MOVE Motor

:MOVE Motor for microbit additional resources for motor control

Het grootste probleem dat je tegenkomt bij het gebruik van 2 motoren in je robot is dat het bijna onmogelijk is om twee motoren te krijgen die met exact dezelfde snelheid ronddraaien. In deze tutorial leert je hoe je de motoruitgangen aanpast om ervoor te zorgen dat uw buggy in een rechte lijn rijdt, tenzij u dat echt niet wilt !.

Ultrasonic Sensor Tutorial For :MOVE Motor

:MOVE Motor additional resources for ultra sonic distance sensors

De buggy is vooraf uitgerust met een ultrasoon afstandssensor. Hiermee kan je code schrijven die ervoor zorgt dat de buggy een botsing kan detecteren voordat deze plaatsvindt en vervolgens ontwijkende maatregelen kan nemen. Deze tutorial helpt je bij het schrijven van code hiervoor. Als je een autonome robot wilt coderen die zichzelf uit een storing kan halen, dan is deze tutorial essentieel om te bekijken.

Radio Control Tutorial voor :MOVE Motor

:MOVE Motor for microbit additional resources for radio remote control

De micro: bit heeft een ingebouwde radiomodule. Deze module is erg handig als het gaat om buggy's en robots. Autonomie is geweldig en zo, maar soms kun je een praktische controle niet verslaan. Deze tutorial laat je zien hoe je dit instelt voor: MOVE Motor.

Hoewel alle andere bronnen beschikbaar zijn in twee formaten, is deze tutorial alleen beschikbaar als online tutorial.

1 Reactie(s)

Martine Segers:
30-11-2020, 12:34:12
Antwoorden

Ga je programmeren met dit robotje met kinderen? Dan is het misschien leuk om te weten dat de pdf's van de tutorials voor de :MOVE Motor ook in het Nederlands beschikbaar zijn. Je vindt ze hier: https://www.kitronik.co.uk/move-motor-dutch De online tutorials, waar bovenstaande blog naar linkt, laden als het goed is automatisch in het Nederlands als in MakeCode Nederlands als taal geselecteerd is. Veel plezier ermee!

Schrijf een reactie


Voer onderstaande code in:
Verzend