Aan de slag met MicroPython op de Raspberry Pi Pico

Geplaatst door Lisanne 28-01-2021 1 Reactie(s) Nieuws,

Daar is die dan! je gloednieuwe Raspberry Pi Pico. Wil je weten hoe je aan de slag kunt met deze kleine maar krachtige microcontroller? Dan hebben we precies het boek voor jou.

Get Started with Raspberry Pi Pico book

Beginner-friendly

In Get Started with MicroPython on Raspberry Pi Pico, leer je hoe je de programeer taal MicroPython gebruikt om programma's te schrijven en hardware aan te sluiten om je Raspberry Pi Pico te laten communiceren met de wereld eromheen. Met behulp van deze vaardigheden kun je je eigen elektromechanische projecten maken, of dit nu voor de lol is of om je leven gemakkelijker te maken.
 

Inside the pages of the Raspberry Pi Pico book

Nadat ze je een rondleiding hebben gegeven door de Pico, wordt uitgelegd d.m.v een stapsgewijze geïllustreerde handleiding voor het solderen van pin-headers op het board en het installeren van de MicroPython-firmware via een computer.

Basisprincipes van programmeren

Inside the pages of the Raspberry Pi Pico book 02

Vervolgens nemen we je mee door de basisprincipes van programmeren in MicroPython, een op Python gebaseerde programmeertaal die speciaal is ontwikkeld voor microcontrollers zoals Pico. Van daaruit verkennen we de wondere wereld van fysiek computergebruik en verbinden we een verscheidenheid aan elektronische componenten met Pico met behulp van een breadboard. Door LED's te bedienen en de invoer van drukknoppen te lezen, begin je met het maken van een voetgangersoversteekplaats simulatie, voordat je doorgaat naar projecten zoals een reactiespel, inbraakalarm, temperatuurmeter en datalogger.

Inside the pages of the Raspberry Pi Pico book

Raspberry Pi Pico ondersteunt ook de I2C- en SPI-protocollen voor communicatie met apparaten, die we onderzoeken door deze aan te sluiten op een LCD-scherm. U kunt zelfs MicroPython gebruiken om te profiteren van een van Pico's krachtigste functies, Programmeerbare I / O (PIO), die we verkennen door NeoPixel LED-strips te besturen.

Haal vandaag nog een exemplaar!

Je kan Aan de slag met MicroPython op Raspberry Pi Pico nu kopen in de webshop.

LET OP: Er is een fout ontdekt in de eerste oplage van het boek, die de codevoorbeelden in de hoofdstukken 4 tot 7 beïnvloedt. Gelukkig is het voor lezers gemakkelijk om hun eigen code te corrigeren; kijk hier voor alles wat je moet weten.

1 Reactie(s)

Michiel Erasmus:
Antwoorden

Op mijn YouTube kanaal is een Nederlandstalig kennismaking met de Pi Pico en aankoop linkje naar Kiwi-electronics.

Schrijf een reactie


Voer onderstaande code in:
Verzend