Besteld op ma-vr voor 17:00u
is zelfde dag verzonden

Gratis verzending vanaf € 75
binnen Nederland

Wereldwijde verzending
Naar elke bestemming met UPS

Thuiswinkel Waarborg

Categorieën

Adafruit 12-Channel 16-bit PWM LED Driver - SPI Interface - TLC59711

Adafruit 12-Channel 16-bit PWM LED Driver - SPI Interface - TLC59711
0 beoordeling(en).

Artikelcode: ADA-1455
€ 8,95 Excl. BTW: € 7,40
6 stuk(s) direct uit voorraad leverbaar.

Aantal: In winkelwagen
Hoeveelheid Per stuk
10+€ 8,72 (Excl. BTW: € 7,21)
50+€ 8,51 (Excl. BTW: € 7,03)

Wil jij 12 kanalen van PWM aansturen? In dat geval, kijk dan even naar dit breakout board voor de TLC59711 PWM driver chip. Deze chip kan 12 kanalen aansturen met 16-bit PWM output. Gemaakt (en ideaal) voor LED control. (Niet bedoeld voor servo's).

Slechts drie "SPI" pins zijn vereist om data te versturen (Adafruit's Arduino library laat je zien hoe je digital microcontroller pins gebruikt). Maar als beste is dit design geheel koppelbaar. Zolang er genoeg stroom is voor alle boards kan je er zo veel koppelen als je wilt. Elke van de 12 outputs is contante stroom en open drain. Je kan meerdere LEDs in een serie aansturen met een V+ anode voorziening tot 30V. Als je iets wilt gebruiken wat digital input vereist moet je een pullup weerstand gebruiken van de drive pin naar je logic level om de volledige waveform te creëren.

Één weerstand wordt gebruikt om de stroom voor elke output in te stellen, de constante stroom betekent dat de LED helderheid niet variëert als de stroomvoorziening daalt. Adafruit gebruikt een 3.3K weerstand voor ongeveer 15mA maar je kan een thru-hole weerstand er overheen solderen als je de waarde wilt veranderen. Bekijk het TLC59711 datasheet voor details over weerstand-naar-stroom waarden.

Het board komt met een aantal extra's voor gemakkelijk gebruik: een duurzame 5V low-dropout regulator (met reverse-polarity bescherming voor als je 'm verkeerd koppelt), een groene power-good LED, vier monteringsgaatjes en een current-set weerstand. Een stukje 2.5mm header is bijgevoegd die je zelf op het board kan solderen voor gebruik met breadboard.

Om te gebruiken: voorzie V+ met 5-30VDC en koppel ground aan common ground. Verstuur 3-5V logic SPI data op DIN (data in), CLK (clock) en LAT (latch). Als je snel alle outputs wilt uitzetten, trek de OE pin omhoog - deze is laag getrokken om de PWM outputs machtigheid te geven.  Adafruit's Arduino library helpt je op weg met je project!

TLC59711 datasheet

Arduino library voor de TLC59711

Product
Merk: Adafruit
MPN: P1455
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Beoordeel

Je naam:


Je beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: