De nieuwe Raspberry Pi Zero W

Geplaatst door Kiwi 03-03-2017 1 Reactie(s) Raspberry Pi,

De nieuwe Raspberry Pi Zero W is sinds 28 februari beschikbaar en wat een schokgolf heeft dat kleine dingetje weer teweeg gebracht! Sinds de bekendmaking is het alle hens aan dek om jullie bestellingen zonder al te veel vertragingen de deur uit te krijgen en onze mailbox loopt over met vragen over de nieuwe Zero W ????

Het toevoegen van Bluetooth en WiFi is zeer welkom gebleken en we zijn benieuwd naar jullie projecten! Heb je een cool project gemaakt welke je wilt delen? Stuur ons een mail via info at kiwi-electronics.nl en we verwijzen naar je project op onze productpagina's.

De veelgestelde vragen van de afgelopen dagen

De nieuwe Zero W is net als de Zero v1.3 beperkt tot 1 per klant/bestelling. We krijgen vaak de vraag of er een uitzondering gemaakt kan worden, maar helaas, we maken hierin geen uitzondering.

Een andere vraag welke we veelvuldig voorbij hebben zien komen is of de Zero W kapot is omdat hij niet werkt met een bestaand kaartje wat wel in andere Raspberry Pi's werkt. De Pi Zero W heeft minimaal NOOBS 2.2.0 nodig, of Raspbian Jessie vanaf 28-02-2017. Als je Pi Zero blijft hangen op het regenboogscherm, dan kan de kernel niet geladen worden. Vaak komt dit door een oudere versie van het OS. Je kunt of je OS upgraden met rpi-update, of de laatste image downloaden en op het kaartje zetten en vervolgens weer in de Zero W steken.

Om er zeker van te zijn dat je Pi Zero niet kapot is kun je nog het volgende proberen:

  • Neem een gewone microUSB naar USB kabel
  • Verwijder de microSD kaart uit de Zero
  • Steek de microUSB connector in de USB poort van de Zero (niet de PWR_IN) en de andere kant in je PC
  • Als de Zero normaal functioneert zal je computer nieuwe hardware detecteren met de naam "BCM2708 Boot", of in OSX/Linux via dmesg een nieuw apparaat van Broadcom Corp.

1 Reactie(s)

Hans Gort:
07-04-2017, 10:06:41, pa0ebc.nl
Antwoorden

Niks mis met de Zero van 11 Euro en de "grote" Jessie op een speed 10 kaartje, je hebt dan gelijk ook alle drivers die je maar wilt, WiFi en Bluetooth, alles werkt direct, ik heb hier een Zero in gebruik met FlightAware ADSB software om vliegtuigen te spotten, werkt ook perfect, kortom véél knutselcomputer voor weinig geld

Schrijf een reactie


Voer onderstaande code in:
Verzend