Educatieve microcomputer micro:bit

Geplaatst door Rogier 20-01-2017 0 Reactie(s)

Je kunt de micro:bit voor allerlei leuke toepassingen gebruiken, of het nu een robot of een muziekinstrument is. De mogelijkheden zijn eindeloos. De micro:bit heeft 25 rode LED lichtjes waarmee je boodschappen kan laten zien. Er zijn twee drukknoppen waarmee je een game kan besturen of iets kan starten of stoppen. De micro:bit kan ook zien of hij beweegt, hoe snel hij gaat en in welke richting. Daarnaast kan de micro:bit kan ook nog met een andere micro:bit of smartphone praten via Bluetooth!

Laat je dromen uitkomen. Iedereen kan het, ga aan de slag en zie hoe makkelijk het is om je code te testen op de online simulator. Je kan de code-editors gebruiken op een PC, een tablet of een smartphone, op school, thuis of onderweg. Je bent niet beperkt tot Windows; de micro:bit werkt ook met een Mac en Linux computer!

Heb je een tablet of een smartphone? Download dan de micro:bit app zodat je je code daarop kunt maken en vervolgens via een Bluetooth verbinding in je micro:bit kan programmeren, dus zonder USB kabeltje. De mobiele pagina laat je alles zien over het gebruik van de app. Kijk op de mobiele app's pagina opde website van de micro:bit om er alles over te weten te komen.

Ga razendsnel aan de slag met de micro:bit. Maak gebruik van bijvoorbeeld Microsoft's PXT (Programming Experience Toolkit) voor het eenvoudig programmeren met grafische blokken, of gebruik MicroPython om te programmeren in code. Met beide online editors kun snel met de micro:bit aan de slag.

Microsoft PXT

Microsoft PXT

MicroPython

Schrijf een reactie


Voer onderstaande code in:
Verzend