Maak kennis met mBot van Makeblock!

Geplaatst door Kiwi 28-06-2015 0 Reactie(s) Makeblock,

mBot is de nieuwste robot kit van Makeblock, specifiek gericht op kinderen om kennis te maken met de elektronica en robotica-wereld. Met dit kleine robotje kunnen kinderen leren programmeren via de grafische interface van mBlock (gebaseerd op het populaire Scratch). Je kunt er een lijnvolger mee bouwen of bijvoorbeeld een object ontwijkend karretje. Maar je kunt ook robots samen laten werken of juist tegen elkaar.

Het chassis is compatibel met LEGO en andere Makeblock onderdelen. Omdat het gebaseerd is op het Arduino platform zijn er vele sensoren beschikbaar waarmee kinderen hun ideeën werkelijkheid kunnen laten worden.

De mBot is beschikbaar in het roze en blauw, en in Bluetooth en 2.4G uitvoering. Hij kan volledig draadloos functioneren.

Voor de mBlock software is een Nederlandse vertaling beschikbaar. Dit maakt mBot in combinatie met de software zeer geschikt om te gebruiken als lesmateriaal en kinderen op speelse wijze grafisch te leren programmeren. mBot is beschikbaar vanaf EUR 74,95.

Download mBlock (gebaseerd op Scratch 2.0)

Download de Nederlandse vertaling door @fromScratchEd en plaats deze in C:\Users\<gebruikersnaam>\Documents\mBlock\locale (vervang het bestaande bestand).

 

Schrijf een reactie


Voer onderstaande code in:
Verzend