Back in business na de verwoestende brand. Bestellingen worden weer verwerkt. Volg het herbouwproces op onze blog (updated 09/08).

5 dingen die je kan doen met een electric paint 10ml tube.

Geplaatst door Tom 15-11-2018 0 Reactie(s)

Bare Conductive’s Electric Paint

 is net als elke andere verf op water-basis met het verschil dat het elektriciteit geleid. Dit betekend dat je draden of sensoren direct op bijna elk materiaal om je heen kan tekenen, inclusief papier, hout, plastic en glas.

Geen idee? Hieronder staan enkele voorbeelden wat je allemaal kan doen met Electric Paint.

 

1. Teken Een Stroomkring

Gebruik een Electric Paint Tube om een stroomkring te tekenen op bijna elk oppervlak. Knijp voorzichtig in de tube om een dunne druppel verf af te geven. Laat de verf 15 minuten drogen en begin met testen. Het leuke is dat wat je maakt niet op een traditioneel schakelschema hoeft te lijken. Met Electric Paint kun je circuits produceren die zowel functioneel zijn als er cool uitzien!

2. Koud Solderen

De Electric Paint Tube is perfect voor het maken van soldeerverbindingen of kleine reparaties in een tal van scenario’s. Of je nu een component met een printplaat wilt verbinden, les wilt geven in elektronica zonder soldeerbouten of componenten vast wilt zetten aan een hitte gevoelige oppervlakte. Electric Paint werkt als een effectieve stroom geleidende lijm. En het is veilig voor kleine handjes!

3. Repareer kleine Apparaten

De Electric Paint Tube kan gebruikt worden om kleine defecten te repareren aan een achterruitverwarming membraanschakelaars en PCB’s. Door de viscositeit van het materiaal is het toe te passen en te bewerken. Doordat de verf ook lijm eigenschappen heeft hecht het goed aan de oppervlakte om voor een langdurige verbinding te zorgen. Zorg ervoor dat je reparatie vrij van vocht is en je apparaat doet het weer.

4. Maak E-Textiel

E-textiel biedt geweldige mogelijkheden voor Electric Paint. Gebruik de tube op de uiteinden van geleidend draad en ze bijvoorbeeld aan een microcontroller te bevestigen. Electric Paint werkt goed op de meeste stoffen, zowel natuurlijke als synthetische. Maar vergeet niet dat de verf wateroplosbaar is, dus je kan het niet wassen. Of je nu een pratend kussen maakt of een interactieve handpop, Electric paint is een geweldige aanvulling voor je textiel projecten!

5. Gebruik het in de klas

Electric Paint is niet giftig en gemakkelijk te gebruiken, perfect voor een workshop of voor in het klaslokaal. De tube is een geweldige tool om te demonstreren hoe simpele stroomschema’s werken en voegen een creatieve draai aan de natuurkunde les toe. De unieke eigenschappen van het materiaal geven de mogelijkheid om studenten hun eigen stroomschema’s tot leven te brengen beiden door visuele aanpassingen en door een nieuw circuit te bouwen. Gebruik Bare Conductive kits of maak je eigen lesstof of aan de hand van Bare Conductive tutorials.