Van gerecycled plastic flessen tot rugzakken op zonne-energie

Geplaatst door Lisanne 05-06-2019 0 Reactie(s)

Bij Voltaic vinden ze het erg belangrijk om milieuvriendelijk bezig te zijn. Gedurende de levenscyclus van de producten proberen ze dit zo goed mogelijk toe te passen.

Gerecycleerd PET-stof
Een van de grootste manieren waarop Voltaic hun voetdruk probeert te verminderen is door middel van de stofkeuze. Alle Voltaic tassen en rugzakken zijn gemaakt van milieuvriendelijk gerecycled PET. PET is gerecyclede water/fris flessen. Deze flessen worden gescheiden op een stortplaats en gaan dan door een sterilisatieproces voordat ze worden fijn gemaakt in kleine stukjes. Dit wordt vervolgens gesmolten en gevormd tot een gerecycled vezel die wordt omgezet in stof. Deze gerecycleerde stof biedt dezelfde duurzaamheid, maar met een significant lager milieu-impact dan je normale polyester stof.

Ontdek waar je zonne-energie rugzak van gemaakt is:
Van de krachtige Array zonne-rugzak tot de reis vriendelijke converter bevatten alle Voltaic producten gerecycleerd PET-stof. Onderstaande grafiek laat zien hoeveel waterflessen worden omgezet in jouw favoriete Voltaic rugzak.

Duurzaam ontwerp
Naast stof, neemt Voltaic een aantal stappen om de milieuprestaties van de producten te verbeteren. Deze stappen zijn onder andere:
•    Om het ontwerp te verbeteren wordt er gebruik gemaakt van de levenscyclusanalyse om nieuwe producten te creëren of bestaande producten aan te passen.
•    Het creëren van producten die modulair zijn, zodat onderdelen gemakkelijk kunnen worden hersteld in plaats van volledig te vervangen moeten worden.
•    Het ontwerpen van zonnepanelen die werkelijk de tijd kunnen overbruggen

Nu we weten dat Voltaic bewust omgaat met het produceren van hoogwaardige, kwalitatieve producten en de processen monitoren om milieubewuste producten te maken. Staat niets je in de weg om een Voltaic rugzak aan te schaffen.

Bekijk de producten hier

 

Schrijf een reactie


Voer onderstaande code in:
Verzend