mBot workshop - Praten met een Robot

Geplaatst door Lisanne 16-01-2017 1 Reactie(s) Makeblock,

In twee workshops maak je kennis met de mogelijkheden van de mBot. Dit robotje kun je niet alleen op afstand besturen, maar je kunt via de computer ook allerlei sensoren uitlezen. Sensoren zijn als het ware de ogen en oren van de robot.

Wat gaan we doen
In de workshop met de mBot programmeer je met de computer een echte robot en laat je deze allerlei opdrachten uitvoeren. De workshop programmeren met de mBot is een toegankelijke en leuke kennismaking met robotica en programmeren.

In de workshop zorg jij ervoor dat de robot allerlei verschillende taken uitvoert. Deze taken programmeer je vooraf op de computer. Nadat je de robot zelf in elkaar hebben gezet kunnen ze deze programmeren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de programmeertaal Scratch dat speciaal is aangepast voor de besturing van de robot.

Informatie van deze workshop

  • Tijd: De inloop start om 10:45 waarbij we om 11:00 beginnen tot 13:00.
  • Wie: De workshop is voor kinderen van 9+ 
  • Locatie: Op de 2de verdieping van Kiwi Electronics, Steenplaetsstraat 18 in Rijswijk
  • Prijs: € 45,- voor 2 workshop dagen

De kinderen krijgen voor de 2 lessen een mBot waarmee ze kunnen werken. Dit hoeft dus niet zelf meegenomen te worden. Uiteraard is er de mogelijkheid om met korting een mBot aan te schaffen aan het eind van de workshop.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in deze workshop? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: info@kiwi-electronics.nl

1 Reactie(s)

Dorina Pospai:
25-01-2017, 01:03:55
Antwoorden

Ik zou graag een aantal lessen willen organiseren voor scholen in primair onderwijs. Ik ben dan ZZP-er en op school zou ik de mogelijkheden willen bespreken met betrekking tot leasen van een aantal Educative Makeblock robot kits ... daarvoor ben ik eerst geïnteresseerd in de workshop. Ik hoor graag van jullie wanneer ik langs kan komen voor een gesprek. Vriendelijke groeten, Ir. D.C.Pospai 0653700953

Schrijf een reactie


Voer onderstaande code in:
Verzend