Bestellingen worden momenteel in 1-2 werkdagen verwerkt. Bedankt voor je begrip.

Gratis verzending vanaf € 75
binnen Nederland

Snel in huis
Verzonden vanuit Nederland

Wereldwijde verzending
Naar elke bestemming met UPS

Thuiswinkel Waarborg

Categorieën

Expander Pi

Expander Pi
0 beoordeling(en).

Artikelcode: KW-1940
€ 31,95 Excl. BTW: € 26,41
4 stuk(s) direct uit voorraad leverbaar.

Aantal: In winkelwagen
Hoeveelheid Per stuk
10+€ 30,99 (Excl. BTW: € 25,61)
50+€ 30,03 (Excl. BTW: € 24,82)

De Expander Pi is een veelvoudig digital en analoog uitbreidingsboard. Hiermee kan je jou Raspberry Pi koppelen aan schakelaars, lichtjes, sensoren en veel meer, waardoor je Pi kan communiceren met de buitenwereld!

Features

  • 16 channel digital input / outputs
  • 8 channel 12 bit resolution analogue input (ADC)
  • 2 channel 12 bit resolution digital to analogue output (DAC)
  • Real time Clock (RTC) with CR2032 battery holder

De Expander Pi prikt op de GPIO poort op je Raspberry Pi. Hij wordt gevoed via de GPIO poort. De extra pins op de GPIO connector maken het mogelijk om de Expander Pi te stapelen met andere uitbreidingsboards.

Met de Expander Pi kan je 8 analoog inputs, 2 analoog outputs en 16 digital input of outputs koppelen aan je Raspberry Pi. De Expander Pi heeft ook een ingebouwde Real Time Clock (RTC) zodat je Pi altijd de juiste tijd en data heeft.

Door de monteringsgaatjes kan je je Expander Pi vast maken aan je Raspberry Pi.

De 16 input en output kanalen (deze gebruiken MCP23017 16-bit I/O expander van Microchip Technology Inc) kunnen individueel worden geconfigureerd als inputs of outputs met een maximum input van 5 volt op elk kanaal.

De 2 kanaals digital naar analoog converter is een 12-bit resolutie Microchip MCP4822 dual channel 12-bit DAC met een intern voltage referentie.

De 8 analoog naar digital converter is een 12-bit resolutie Microchip MCP3208 8-Channel 12-Bit A/D met SPI Serial Interface met een maximum sample rate van 100 ksps en heeft een 4.096 volt precisie voltage referentie.  Let op, het maximum sample rate is afhankelijk van de programmeertaal en het CPU gebruik en snelheid. Een aparte Vref pin is bijgevoegd waardoor je een extern voltage referentie kan gebruiken. Als je er voor kiest om een extern voltage referentie te gebruiken moet je het ingebouwde voltage referentie loskoppelen door de soldeerbrug te verwijderen van jumper j1. Als je de soldeerbrug niet succesvol verwijderd kan er schade ontstaan aan het board of aan het externe referentie circuit.

De Real Time Clock gebruikt de DS1307 RTC real time clock en een CR2032 batterij om de datum en tijd te behouden als het systeem geen stroom heeft.

Waarschuwing: Koppel de Expander Pi niet aan je Raspberry Pi wanneer de stroom is gekoppeld zonder een geïnstalleerde CR2032 batterij. Dit kan schade brengen aan de DS1307 RTC chip.

De Expander Pi gebruikt een CR2032 knoopcel  batterij (batterij niet inbegrepen).

Door het gebruik van de SPI bus en gefixte adressen op de I2C bus kan de Expander Pi niet gestapeld worden met de  ADCDAC Pi Zero of RTC Pi Plus/Zero. Slechts één Expander Pi kan gebruikt worden op een Raspberry Pi.

Het I2C address voor de MCP23017 digital I/O chip is ingesteld op 0x20, als je de Expander Pi wilt gebruiken met een IO Pi Plus/Zero moet je er voor zorgen dat de adressen op de IO Pi chips niet ingesteld staan op 0x20.

Als je de Raspberry Pi wilt voeden via de USB connector en een aparte voorziening wilt gebruiken voor de Expander Pi wordt er aangeraden om de soldeerbrug "JUMPER" naast de GPIO pin 1 te verwijderen op de Expander Pi waardoor deze wordt losgekoppeld van de Raspberry Pi 5V pins.

Product
Merk: AB Electronics
MPN: EXPi
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Beoordeel

Je naam:


Je beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: