Categorieën
Gratis verzending vanaf EUR 25

RaZberry Z-Wave Plus addon board voor Raspberry Pi

-15% RaZberry Z-Wave Plus addon board voor Raspberry Pi
€ 54,95 € 46,71 Excl. BTW: € 38,60
Voorraad: Niet meer leverbaar
Momenteel niet beschikbaar voor back-order.
  • Gratis verzending vanaf € 25 binnen Nederland, België en Duitsland
  • Verzending via PostNL & UPS
  • Snelle levering uit eigen NL magazijn

RaZberry brengt Z-Wave naar het Raspberry Pi platform. Het miniscule RaZberry board voegt alle componenten toe om de Raspberry Pi om te toveren tot een volledig operationele en betaalbare Z-Wave gateway. Hij wordt gevoed via de Raspberry Pi met 3.3V  en communiceert via TTL TTY signalen (RX/TX). Het board heeft een Sigma Designs 5202 Z-Wave transceiver module aan boord, een externe 32 K SPI flash voor netwerkdata en een PCBA antenna. Daarnaast zijn er twee LEDs aanwezig om de status van de Z-Wave controller chip weer te geven.

Dit is de EU versie op 868 MHz. De frequentie van 868 MHz wordt gebruikt in alle landen binnen het CEPT Akkoord (alle Europese landen), het midden-oosten, China en vele andere landen.

De RaZberry is zo klein dat hij in de meeste behuizingen past. Wordt geleverd met een quick start guide.

Ondersteunt Z-Wave Plus.

Product
Model: ZMEERAZ
op
4 ( 4 / 5 )
Apparaat werkt prima. Ik gebruik het met Domoticz en Fibaro spul. Werkt allemaal prima inclusief bereik. Met domoticz kan je ook scenes invoeren en via de mobiele apps kan ik het geheel aansturen met telefoon en tablet.
op
3 ( 3 / 5 )
Deze kaart is bevestigd op de GPIO van een raspberry B+ en draait goed. Zoals Marc hierboven al noemde, 1x in de 2 maanden moet de Pi wel herstart worden vanwege een memory leak.
Nadeel van dit kaartje is het bereikt.
De Pi hangt in een meterkast en hemelsbreed 5 meter bij een rookmelder vandaan met 1 (betonnen) verdieping ertussen. Daarnaast een rookmelder die hemelsbreed 8 meter bij de Pi vandaan is waar een bakstenenmuur staat. In beide gevallen is daar geen Z-wave bereik.

Dit is gelukkig met een soldeerbout en een stukje koperdraad op te lossen door op de condensator van het kaartje een antenne van 86 milimeter te solderen. Hierdoor heb ik nu wel bereik op beide locaties.
Indien je meer wilt weten over het solderen van de antenne zoek dan even op razberry antenna.
op
4 ( 4 / 5 )
Ik heb al enige tijd dit kaartje op de oude raspberry-B versie (gekocht als kit) en na enig zoeken werkt alles naar behoren en redelijk stabiel. De op het bijgeleverde kaartje beschikbare software heeft ook een web-server voor eenvoudige automatisatie, expert configuratie van de Z-wave toestellen en simpele mobiele sturing. Dit werkt niet helemaal foutvrij (robuustheid laat te wensen over), maar bij correct gebruik doet het wat moet. Ik gebruik het voor een simpele regeling en het draait goed, maar met een kleine memory leak zodat een reboot na twee maand nodig is. Groot voordeel is dat je het ook zelf kan programmeren (en het is een linux/unix), zodat je dingen kan doen waar een marketeer van domotica niet aan denkt.
op
3 ( 3 / 5 )
Leuk ding, werkt simpel en via een one-liner te installeren. Verwacht er niet teveel van, weliswaar kun je er zoals verwacht zwave devices mee besturen maar al snel mis je een echte controller zoals Vera of HomeCenter2 (bijvoorbeeld doordat die Scenes hebben, mobile apps en er strak uit zien). Het goede nieuws is wel dat je het natuurlijk allemaal zelf kunt maken hiermee :-)

Beoordeel

Je naam:


Je beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: